» Allhelgonavägen 10

Bilder: Svensk fastighetsförmedling

Satt och kollade på bostäder till salu i dagens tidning, och så ser jag detta.
Det är en gammal kollega från Hellmans som bor där. Jag har varit där en gång och jag var helt lyrisk efteråt.
Ett helt fantastiskt hem. Från början har det varit en liten närbutik och just därför är hela bostaden väldigt speciell. Förutom en takhöjd på hela 3.60 meter har hemmet många stora fönster som ger mycket ljus. Planlösningen är inte heller ett undantag, den är även den speciell. Paret har inte rivit en enda vägg utan gjort det bästa av det som fanns. Man har bland annat förvandlat olika småutrymmet till mysiga toaletter, badrum och klädkammare. Deras hem är fullt av smarta lösningar, vid fönstret där köksbordet är har man gjort en platsbyggd sittplats ovanför elementet. Vid barnens rum har man satt skjutdörrar för att slippa dörrar i den smala passagen.

Jag gillade verkligen att det är så pass annorlunda och att de har lyckats göra det så personligt och härligt.
Irre (hon som bor där) har en känsla för inredning och design. Hon inreder med vitt som bas och lägger till detaljer i betong, trä, lite svart och lite rostfritt. Det ger hela hemmet en lite industriellkänsla, som förstärks av synliga rör i taket. Irre är också väldigt kreativ och påhittig. Detta märker man på en gång när man sätter sin fot i det här hemmet, för precis som de skriver så måste detta hem upplevas på riktigt för att man ska förstå hur underbart det är. 

Om du vill se mer - klicka HÄR.

» Inspiration Hem | |
#1 - - Ann:

Sjukt snyggt! Jag förstår att du blev lysriskt!

Gillar jättemkt att man blandar olika stilar. Inte lätt att få det snyggt men när man väl får till det är det väldigt coolt o snyggt. Och speciallösningar är jättroligt. Hatar när folk köper färdiga konceptmöbler. Inte hatar kanske.;) Är ju själv sån för att kompromissa med maken. Man får inte alltid som man vill.Men det är mkt roligar med blandade möbler o vintagefynd.Jag gillar industril känsla mer o mer. Ihop med retro o vintage. Verkligen ett läckert hem i en undrbar lokal.kram

#2 - - Amy:

Svar: Ja jag älskar den butiken! ÄLSKAR! Jag kan inte hitta ett fel, och så ska det ju vara.

#3 - - nina:

åh!(!!!) vilket fantastiskt hem...

Upp